Air Condition Intermittent cooling W164 - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 05-01-2011, 11:06 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Vehicle: ML350 06 W164
Location: USA
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Air Condition Intermittent cooling W164

A/C is unpredictable for my ML. Sometimes it's freezing then warm air without touching it! something is stopping the compressor but can't figure out what it is. Sometimes it works most of the days and on some days it'll blow warm air most of the day. First, took it to dealer and they updated the software on AC Control, no difference. The second visit to the dealer, they made sure that it's properly charged with R134. Now 3rd time, at dealer again, they told me he couldn't duplicate the problem... I just can't believe that they can't find the problem. Any ideas? please help!
Michel_at is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 05-02-2011, 09:31 AM
Administrator
 
RedLiner's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Vehicle: 1993 SL500, 1998 SL500 pano top, 2005 ML270cdi.
Location: Spain
Posts: 714
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
Intermittent faults are always the hardest to find. It does sound like a control problem such as a temperature sensor. Have you checked that the relevant plugs and sockets are all pushed home securely?
RedLiner is offline  
post #3 of 8 Old 05-02-2011, 10:20 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2011
Vehicle: ML350 06 W164
Location: USA
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
yes, this has been checked.
I remember when the dealer put it on the scanner, the following fault code was : "9006 AC componenet A9 (Compressor) has a short circuit".
Any idea where to find the list of error codes for W164 (Error code 9006) to check the description and explanation. this code is generated everytime the compressor fails to start.

thanks
Michel_at is offline  
 
post #4 of 8 Old 05-02-2011, 11:13 AM
Administrator
 
RedLiner's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Vehicle: 1993 SL500, 1998 SL500 pano top, 2005 ML270cdi.
Location: Spain
Posts: 714
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 16 Post(s)
The fault code is a general OBD2 code.

As you can see by the attached diagram, there is a lot to check.

It may be worth asking at an AC specialist garage, they may be able to advise more than the MB dealer.

Click on image to enlarge
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	W164ac.compressor.jpg
Views:	1607
Size:	91.4 KB
ID:	1595  
RedLiner is offline  
post #5 of 8 Old 05-10-2011, 09:14 AM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Vehicle: 1999 mecedes S320, 1980 m-b 240D
Location: Orlando, FL
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
A/C compressor intermittent

Check that the battery cables are tight on the battery posts. I've seen this several times and it drives techs crazy. If you have gotten a battery replaced make certain the extra hot wire is reconnected and tight. It only powers certain accessories and the compressor is one. Good luck.
Jonll56 is offline  
post #6 of 8 Old 10-18-2013, 06:35 PM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Vehicle: 2008 ML320CDI
Location: edmonton
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Solution?

Hello, Did you ever fix this problem? I am having the same issue with my 2008 ml320cdi

Quote:
Originally Posted by Michel_at View Post
yes, this has been checked.
I remember when the dealer put it on the scanner, the following fault code was : "9006 AC componenet A9 (Compressor) has a short circuit".
Any idea where to find the list of error codes for W164 (Error code 9006) to check the description and explanation. this code is generated everytime the compressor fails to start.

thanks
cherkewich is offline  
post #7 of 8 Old 07-21-2016, 05:45 PM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Is there a fix for this problem

Quote:
Originally Posted by cherkewich View Post
Hello, Did you ever fix this problem? I am having the same issue with my 2008 ml320cdi
I have a 2006 ML320CDI and the AC Compressor is throwing a high resistance error intermittently. It is a new compressor, Power directly to it works. The Climate Control module works well, sensors seem to be good.
nitwit_too is offline  
post #8 of 8 Old 07-23-2016, 06:46 AM
Super Moderator
 
eric242340's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Vehicle: Zotye 1.5T 2016 model
Location: Sichuan province China
Posts: 1,755
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 67 Post(s)
Quote:
Originally Posted by nitwit_too View Post
I have a 2006 ML320CDI and the AC Compressor is throwing a high resistance error intermittently. It is a new compressor, Power directly to it works. The Climate Control module works well, sensors seem to be good.
Any fault codes on the computer?

ERIC
eric242340 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Enthusiasts Forums > M/G/GL/GLK Class


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
W164 fuses willowgrange M/G/GL/GLK Class 0 12-09-2010 05:40 PM
W164 Xenon Headlamp fault willowgrange M/G/GL/GLK Class 9 12-08-2010 02:55 AM
w164 ml500 2006 22 inch oz wheels like new must sell! spinem For Sale, Trade & Wanted 0 09-29-2007 08:41 AM
W164 Wheels on a W163 ML?? kavo M/G/GL/GLK Class 1 07-17-2007 07:45 PM
Autofolding mirror w164 mortenmol M/G/GL/GLK Class 0 01-20-2007 03:46 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome