Glow Plug light intermittantly coming on during driving? - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 10-13-2015, 09:30 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Glow Plug light intermittantly coming on during driving?

Hello all,
I'm not a MB driver but my father is. I drive an Audi. He's owned a 79 240D since he bought it new, picked up in Germany. The car is all original and less than 100k on the clock. Recently he's had a few issues with it that are usually sorted out quickly with my guidance, since I'm much more of a gearhead than he is. At least, mechanically.

However, I don't know much about diesel systems, particularly on this vintage of car. He's told me that every so often while driving, the glow plug light comes on for a few seconds and then shuts off. In 36 years it's never done this. His trusted shop tells him that it could be nearly anything and they'll have to do a full diagnosis. I'd like to save him some time and maybe give him a starting point.

Any thoughts?
thegetawaycar is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 10-19-2015, 09:15 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Vehicle: 94 e320 and 84 300SD
Location: Palos Verdes Estates, CA
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Send a message via Yahoo to wolsen3129
I have an 84 300 SD that started that same thing earlier this year. I replaced the glow plug relay. That solved the problem.
wolsen3129 is offline  
post #3 of 4 Old 03-16-2016, 10:27 AM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Northern Wi. USA
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
have same problem

I have a 1983 240D with 118K miles. My glow plug lite comes on after the engine is warm. Ruined a set of glow plugs . replaced glow plugs and relay and in still does the same thing . I found that I could kill the lite by turning the ignition switch slightly to the left . that got me home without damage but some of the gauges don't work while the switch is in that position. Logic tells me that the next thing to try is replace the ignition switch.
ufdaland is offline  
 
post #4 of 4 Old 03-16-2016, 02:42 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Vehicle: 94 e320 and 84 300SD
Location: Palos Verdes Estates, CA
Posts: 11
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Send a message via Yahoo to wolsen3129
Glow Plug Light Comes On.

Quote:
Originally Posted by ufdaland View Post
I have a 1983 240D with 118K miles. My glow plug lite comes on after the engine is warm. Ruined a set of glow plugs . replaced glow plugs and relay and in still does the same thing . I found that I could kill the lite by turning the ignition switch slightly to the left . that got me home without damage but some of the gauges don't work while the switch is in that position. Logic tells me that the next thing to try is replace the ignition switch.
Sounds like your ignition switch may be failing. Not the lock, but only the electrical part (switch). Easy to replace with the cluster out from what I remember.
wolsen3129 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Enthusiasts Forums > Diesel Discussion


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Glow plug relay and plugs Khrone Off Topic/New Member Introductions 2 08-26-2012 05:40 AM
W164 Glow Plug Controller willowgrange M/G/GL/GLK Class 0 08-05-2012 11:44 PM
Glow plug check tutorial? MM Diesel Discussion 2 07-31-2006 10:53 PM
Glow Plug Light Out 1983 300D rayh Diesel Discussion 3 10-28-2004 05:08 PM
GLOW PLUG LIGHT Clark Diesel Discussion 2 06-03-2004 10:23 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome