HELP! 420 sel will not start - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 09-26-2005, 06:26 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
HELP! 420 sel will not start

While driving home my 91 420sel died on me. I was doing 45 and it just quit. Coasted into a gas station (I had gas in the tank!), had it towed home and began to check it out. Engine would turn over but spark was very weak so replaced ignition coil. I now have good spark but still no start. Checked OVP relay, and although it looked OK, replaced it also, since it was probably original. The car will still not start, although after cranking it for 20-30 seconds it sounds like it wants to. Would a faulty fuel pump relay cause these symptoms? Is there a way to check the relay?

Car has 200K miles. I acquired it earlier this year with no maintenance history. My first Mercedes and I love it!
John420SEL is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 10-06-2005, 11:12 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Update

I got it running. Spark plugs were excessively gapped. The combination of weak ignition coil spark and plugs gapped from .040-.054 (should be .032) apparently was too much. Sometimes it's the simple things!
John420SEL is offline  
post #3 of 3 Old 10-07-2005, 11:06 AM
 
Join Date: May 2002
Posts: 1,950
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Glad to hear you found your problem and it wasn't expensive.



Lynn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Enthusiasts Forums > DIY/Tech Help


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome