Problem with W203, please help - Mercedes-Benz Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 05-04-2019, 01:31 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
Problem with W203, please help

Dear friends,

I have a problem with my Mercedes Benz c200 cdi, year is 2006. Avantgarde with original 165 tkm on the clock and automatic gearbox.

In the last couple of days car is acting strange, I can feel small kick when starting and car is going to the, for example 2 200 rpm then suddenly drops to 1700 without gear change. Rpm needle are fluctuating when I'm driving on the same amount of throttle, especially uphill( jumps 100 rpm at the time).

And I noticed that it takes a long for the car to go to the running temperature, and it never goes more than 80 C.

Mercedes Benz service is to far away from me( more than 200 kilometers) and I can not go to it for the next 20 days or so becouse of the work.

Please help me, what seems to be the problem and can I fix it at the local mechanic?

Thank you in advance
Kalinic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 05-04-2019, 04:56 AM
Administrator
 
Join Date: Dec 2016
Vehicle: 1999 ML430, 2000 ML320, 2005 E500 4matic wagon
Location: Wisconsin
Posts: 121
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 14 Post(s)
It is possible that the thermostat is not fully closing and not allowing the car to warm up.

However that may not be what is causing the transmission problems you describe. In order
to know for sure see if the local mechanic can check the codes for the transmission. It is
possible that the speed sensor in the conductor plate is starting to fail.
Noodles is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Enthusiasts Forums > DIY/Tech Help


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2000 ml 320 fuel problem please help aljeanniton M/G/GL/GLK Class 2 04-09-2006 09:41 PM
i have a 2000 c230 with A/C problem someone please help!!!! gmankd DIY/Tech Help 3 06-10-2005 11:25 AM
S320(1999)CDC and Audio problem, please please please help ! shadi2k General Mercedes-Benz 8 03-23-2005 08:29 AM
Wanted: AMG Side Skirts W203, Or any Body kit for W203 Supershyguy For Sale, Trade & Wanted 0 04-21-2004 10:30 PM
Help Please - line fuel problem limo DIY/Tech Help 0 08-24-2003 01:39 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome