Mercedes-Benz Forum

Mercedes-Benz Forum (https://www.benzforum.com/forum/)
-   Mercedes-Benz Classic Cars (https://www.benzforum.com/forum/mercedes-benz-classic-cars/)
-   -   82 240d clutch problem.... (https://www.benzforum.com/forum/mercedes-benz-classic-cars/34177-82-240d-clutch-problem.html)

teddyd49 06-04-2017 10:31 AM

82 240d clutch problem....
 
After twenty years of flawless operation, my clutch has begun to go out of whack....having problems engaging the gears, grinding gears, left without clutch operation on the streets. Two weeks ago, bled out fluid to clutch to insure no air was hindering operation. This worked until several days ago when the same problems cropped up again. I am at a loss as to what is causing this problem. Will try to bleed out clutch fluid once again...have ordered replacement clutch cylinder/slave cylinders to swap out current parts in car. There is NO sign of a leak in the system that I can see....fluid tank remains level....no leakage seen under the car onto the pavement.

NOTE: Replaced both front brake caliphers/shoes/hoses six weeks ago...drained/refilled fluid to these parts. Also, replaced one of two rear caliphers/shoes/hoses leaving one original brake set up that appears to be still working well.:eeksurprise:

DOES ANYONE KNOW WHAT MIGHT BE CAUSING THIS PROBLEM?

RedLiner 06-05-2017 03:39 AM

Quote:

Originally Posted by teddyd49 (Post 94937)
After twenty years of flawless operation, my clutch has begun to go out of whack....having problems engaging the gears, grinding gears, left without clutch operation on the streets. Two weeks ago, bled out fluid to clutch to insure no air was hindering operation. This worked until several days ago when the same problems cropped up again. I am at a loss as to what is causing this problem. Will try to bleed out clutch fluid once again...have ordered replacement clutch cylinder/slave cylinders to swap out current parts in car. There is NO sign of a leak in the system that I can see....fluid tank remains level....no leakage seen under the car onto the pavement.

NOTE: Replaced both front brake caliphers/shoes/hoses six weeks ago...drained/refilled fluid to these parts. Also, replaced one of two rear caliphers/shoes/hoses leaving one original brake set up that appears to be still working well.:eeksurprise:

DOES ANYONE KNOW WHAT MIGHT BE CAUSING THIS PROBLEM?

You're heading in the right direction by changing the clutch master and slave cylinders. They won't leak fluid onto the pavement but fluid will pass a worn or damaged hydraulic seal and end up back in the reservoir.
Get back to us when you have changed the cylinders if the problem still persists.

teddyd49 06-05-2017 05:51 AM

will do....thanks.....


All times are GMT -6. The time now is 05:32 PM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.

vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
© AutoGuide

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome