Mercedes-Benz Forum

Mercedes-Benz Forum (https://www.benzforum.com/forum/)
-   Mercedes-Benz Sedans/Wagons (https://www.benzforum.com/forum/mercedes-benz-sedans-wagons/)
-   -   99 E430 stalls at start up (https://www.benzforum.com/forum/mercedes-benz-sedans-wagons/16998-99-e430-stalls-start-up.html)

Charles 02-21-2012 09:20 AM

99 E430 stalls at start up
 
Hi everyone I believe this is my first post but I have been reading this forum for quit a long time. My wife totaled her E320 two months agoe and we just purchased this E430. The reason we stayed with the Mercedes is my wife would have been hurt really bad if it was any other car. She didn't even get a scatch. That is the good news. The bad news is I always buy my used cars from private owners until this one and it will be the last one I buy from a used car dealer.

So far replaced front drivers side bent tie rod, front wheel bearing, new tires, shaft flex joints front and rear, front end alignment, transmission mount for a little over $2000.00.

Check engine light came on hooked up the OBDII and found Codes PO370 and 373. Replaced MAF sensor 175.00 Did it myself. Cleared codes and has been fine since. Got me thinking so I changed the oil and filter good thing filter looks like it was never changed Mobil1 o-40. Did it myself

Wife told me last week that when she starts the car when its cold it starts and shuts off right away sometimes two or three times. I did some researce and it looked like it was my crank position sensor so I ordered a VEMO from autohauz and installed it. Seemed to be OK for a couple days but it did it again yesterday. I hate changing parts that really don't need replacing but I really don't want my wife to get stuck somewhere. The car only has 79000 miles and thats why I bought it. Bad dicission on my part. So does anyone have any Ideas.

Forgot to mension new fuel filter. I do here humming noise under car suspect fuel pump.

eric242340 02-21-2012 08:48 PM

Is this starting problem with a cold engine/hot engine or both?

Charles 02-23-2012 08:58 AM

Thanks for getting back to me. This mourning my wife started the car it stalled started again it stalled third start everything fine. Goes to work leaves work starts and runs fine no engine light. Next mourning starts stalls second time starts stalls third time starts and is fine for the rest of the day. I keep thinking fuel pump but nothing on the site leads to this HELP!

eric242340 02-23-2012 09:05 AM

Quote:

Originally Posted by Charles (Post 56466)
Thanks for getting back to me. This mourning my wife started the car it stalled started again it stalled third start everything fine. Goes to work leaves work starts and runs fine no engine light. Next mourning starts stalls second time starts stalls third time starts and is fine for the rest of the day. I keep thinking fuel pump but nothing on the site leads to this HELP!

This could be many things but I agree the fuel pump is suspect. To check this requires a cold engine fuel line pressure test.

Charles 02-23-2012 09:20 AM

I am mechanically inclined but I don't I can do this test. I would think you would have to have gauges and testers do perform this task.

eric242340 02-23-2012 09:25 AM

Quote:

Originally Posted by Charles (Post 56468)
I am mechanically inclined but I don't I can do this test. I would think you would have to have gauges and testers do perform this task.

Correct, but it is not that expensive to leave the car with a workshop overnight and let them perform this test the next morning.

klevis 08-02-2016 12:31 PM

I have the same problem.
 
I have the same problem whith my mercedes. what have you done to resolve it. please?


All times are GMT -6. The time now is 06:10 AM.

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.

vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
© AutoGuide

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome