06 r500 (w251) electrical issues from water intrusion - Mercedes-Benz Forum
 1Likes
  • 1 Post By RedLiner
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 Old 10-18-2019, 11:14 AM Thread Starter
Junior Member
 
TheScubaSteve's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
(Thread Starter)
06 r500 (w251) electrical issues from water intrusion

I have a 2006 R500. The esp light has been intermittently coming on for about 2 months. Usually after driving, shut off, and driving again. It would come on right away for about 5 or 6 miles. The stereo also has been intermittently not working. The Nav works, but theres no audio. And the 6 disc changer in the glove box does not appear, nor does the satellite radio. Ok fast forward to 2 weeks ago. We got a ton of rain. After that the gremlins really came out. The dash was going nuts. I intermittent no starts. ESP light on fulltime. I went to pull the battery and the batt well had about 2 inches of water. Went forward of that under the passengers feet area where the electricals are and discovered the same. I removed the water, and thoroughly dried all components and cleaned with contact cleaner. Most of the gremlins have gone away. However the esp light remains on. And all taillights are out except the substitute bulbs and the third brake light. My question is this. Will the front sam do all this? Or should I be looking at the communication gateway? And where is the gateway located on my car? Will the front sam effect my stereo like that? Sorry for such a long post. I'm frustrated and can't find decent answers. And I love my R500! I want it back for out of town trips.

Sent from my SM-G930R4 using Tapatalk
TheScubaSteve is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 10-21-2019, 05:37 PM
Administrator
 
RedLiner's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Vehicle: 1993 SL500, 1998 SL500 pano top, 2005 ML270cdi.
Location: Spain and Gibraltar
Posts: 844
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 29 Post(s)
If the SAM was underwater and the battery was connected it has probably blown some sensitive components.

The obvious solution is to try another SAM.
Noodles likes this.

No trees were harmed creating this message, however some electrons were very inconvenienced.
RedLiner is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Enthusiasts Forums > Mercedes-Benz Sedans/Wagons


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome