Benz Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #1
Our 1995 E420 just randomly stopped starting. We drove to our destination came back to the car to leave approx 2 hours later and it would not start. The battery and everything seems to be fine. All the electronics work, it just won't turn over. Any ideas?

PHAEDRUS242 has already helped and suggested changing my Fuel Pump Relay and Overvoltage Protection Relay, just wanted to see if there were more people out there that had experienced the same thing..
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #2
Another thing I forgot to mention. The ABS light came on on our way to our destination right before we turned the car off for the last time if that has to do with anything.

Does anyone know where I can get hold of a OEM factory manual paper or CD?
 

·
Registered
Joined
·
453 Posts
Not sure if this is your problem, but a common electrical problem that will cause the ABS light to come on is a bad voltage regulator. You might want to check to see if the voltage regulator is putting out enough to keep the battery fully charged.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #4
ajcrowe said:
Not sure if this is your problem, but a common electrical problem that will cause the ABS light to come on is a bad voltage regulator. You might want to check to see if the voltage regulator is putting out enough to keep the battery fully charged.
Well we had a brand new battery put in the same day it happened and it didn't change anything
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
THERE IS A CONTROL MODULE CALED THE BASE MODULE IN THE CONTROL UNIT BOX CHECK THE FUSES ON THE TOP OF IT. IS THE CAR CRANKING IF NOT TRY TO START THE CAR IN NEUTRAL THEN LOCK AND UNLOCK THE CAR. DO YOU HAVE AN AFTERMARKET ALARM THE ATA MAY NOT BE LETING THE CAR TO START ALSO THERE ARE SO MANY THINGS IT MAY BE EVER A STARTER
 
1 - 5 of 5 Posts
Top