Benz Forum banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
I have a 2007 GL450 with 58000 miles that won't start some of of the time. Starts fine in the morning. After using the car it will start after sitting for a short time (20 min or less) or a long time 2+ hours but not in between? It will turn over just fine. The battery is strong and the starter works fine. It seems like its not getting gas. It'll try to come to life and rumble on for a couple of seconds then dies. I can try this 20 times to no avail. Any thoughts on what may be causing this?
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #4
It's at the shop now and it's not the crank sensor. They're looking further into it. The mechanic says its losing fuel pressure when it's hot. He's ruled out any injector issues. Probably unrelated but one of the codes it gives is for EVAP emissions leak detected but he doesn't think that has anything to do with it. Maybe just a gas cap not being tightened enough at some point.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Please can you share how you resolved this problem with the GL450 not starting sometimes. I seem to be having a similar problem with the same symptoms
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
The most common issue would be the crank sensor.Do you have Any kind if scan tool ? On some earlier models the code would not be stored, but, would show after going through 2 tip cranks with no start, then disappear, it is still a good way to rule out the CKP as the problem, something I always did first in my shop.
 
1 - 6 of 6 Posts
Top