Benz Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
this might not be so serious but its driving me nuts. the car doesnt shut off when i take the key out. i have to pop the hood and manually shut the engine off. when i first bought the car in october 04 it was running perfect and had no problems until now.

any help would be greatly appreciated

Adolfo
 

·
Registered
Joined
·
453 Posts
You have a vacuum leak somewhere, first check the lines in the engine compartment and see if you can find any breaks or obvious leaks. On the back of the injection pump you will find the vacuum switch which cuts off the engine. You may want to do a search here to find other suggestions on how to troubleshoot the vacuum system.
 

·
Registered
Joined
·
584 Posts
If the car is otherwise running OK, it is probably the shutoff (vacuum)solenoid mentioned above. If you have a mityvac, apply vacuum to the shutoff vacuum fitting atop the injection pump. If the lever actuates and vacuum pressure holds, then the problem lays elsewhere. This is the most common source of your problem, though, and is an easy DIY repair.
 

·
Registered
Joined
·
18 Posts
if you don't have a mity vac, you can test solenoid by disconnecting the vacuum line above the solenoid where it connects to the other lines and give a good suck on it. If it shuts off then the solenoid should be OK. otherwise replace solenoid.

fyi: my own shut-off solenoid has a small leak, but works if there are no leaks elsewhere. i'm waiting until spring to replace it.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top